Miksi puhelin ei soi?

Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 2

 

Lähetit CV:si headhunterille jo 2 kuukautta sitten, mutta sen jälkeen ei pihahdustakaan, paitsi heti saatu automaattivastaus: ”Kiitos, olemme vastaanottaneet CV:si…” Onko tämä normaalia? Onko kaikki toivo mennyttä vai mistä on kysymys? Tässä 5 syytä miksi puhelin ei ole soinut.

 

1) Jos headhunter pyysi sinulta CV:si johonkin meneillään olevaan tiettyyn hakuun, niin silloin on kyllä epäkohteliasta ja kiusallista, jos mitään reaktiota tai palautetta ei ole tullut. Eli tässä syynä huonosti käyttäytyvä headhunter!

 

Jos lähetit itse netistä löytyneiden ohjeiden mukaisesti, esim. yleiseen osoitteeseen cv@headhunter.xx niin tilanne on hieman toinen. Tässä syitä, miksi vastausta ei ole kuulunut:

 

2) Et ole yksin CV tietokannassa. Useimmilla varteenotettavilla headhuntereilla on tuhansien tai jopa kymmenentuhannen CV:n tietokanta Suomessa. Eli vaikka meneillään olisi jatkuvasti joitakin hakuja, niin juuri sinulle sopivan sattuminen kohdalla voi viedä aikaa.

 

3) Olet lähettänyt sellaisen perus-CV:n, että se on arkistoitu jonnekin syvälle arkistojen uumeniin. Perus-CV:n tunnistaa seuraavista asioista:
– siinä luetellaan tehtäviä, nimikkeitä ja firmoja kronologisessa järjestyksessä
– se on tehty sellaisella ajatuksella, että se sama CV sopii urheilukentän hoitajan tai pörssinyhtiön pääjohtajan profiiliin.
– kokenut osaaja on tiivistänyt koko työuran yhteen sivuun, koska ”ei kukaan jaksa nykyään lukea mitään sepustuksia!”
– CV ei sisällä mitään konkreettista, vaan kauniin tarinan, tyyliin ”Olin merkittävässä roolissa kun yritys laajeni Aasiaan ja Latinalaiseen Amerikkaan” (Olin faxi-vastaava tukipalveluissa)
– CV.stä ei käy helpolla ilmi: kuka olet, mitä osaat, mitä haet ja millä todistat esittämäsi väitteet.

 

4) Osaamisesi ja kokemuksesi on sellaiselta alalta, jolla ei ole paljoa kysyntää. Tällaisia aloja tuntuu tulevan lisää. Esim. ITC sektorilla on hurja kysyntä joistakin osaajista ja taas toisista osaamisalueista ei juurikaan ole tarvetta. Onko aika ajanut osaamisesi ohi? Pitäisikö osaamista päivittää?

 

5) Olet lähettänyt CV:n samanlaisena kaikille mahdollisille headhuntereille. Jos headhunter ilmoittaa julkisesti, että heidän erikoisalojaan ovat esim. Talous, Myynti, Markkinointi, Tuotanto, HR ja Laki; kun taas sinun toiveenasi oli julkishallinnon palveludesign, niin voi olla, että osuvuus ei ole ollut paras mahdollinen.

 

Jos et tiedä varmuudella miten headhuntereiden kanssa kannattaa toimia, lataa tästä ilmainen opas: 7 vinkkiä yhteistyöhön headhunterin kanssa!

 

Onnea ja menestystä työnhakuun!

Terveisin,

Kari

Similar Articles

Mutta mitä sanoi headhun... Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 3   Mutta mitä sanoi headhunter? Tapasin tutun headhunterin, joka on myös aika suuren headhunting firman toimitusjohtaja. Tapaaminen liittyi ihan muuhun asiaan,
Totuus ja Linkedin profii... Linkedin: työnhaku ja urakehitys osa 3   Totuus, koko totuus ja eikä mitään muuta kuin totuus, kuuluu amerikkalaisten tv-oikeussarjojen valanvannonta. Pitääkö samalla perusteella tehdä Linkedin profiili?  
Nuori aloittelija vs. kok... Linkedin: työnhaku ja urakehitys, osa 2 Mitä eroa on aloittelijan ja kokeneen osaajan Linkedin profiililla? Nuori, työuraa aloittava henkilö myy potentiaalia, positiivista persoonaa ja innokasta halua oppia
Headhunter ei ole ystäv... Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 1 Headhunter ei ole hankkimassa sinulle töitä, vaan etsimässä yritykselle yms. tärkeään tehtävään mahdollisimman hyvän ehdokkaan. Totta kai headhunterit tarvitsevat hyviä kandidaatteja.
Miksi puhelin ei soi? Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 2   Lähetit CV:si headhunterille jo 2 kuukautta sitten, mutta sen jälkeen ei pihahdustakaan, paitsi heti saatu automaattivastaus: ”Kiitos, olemme vastaanottaneet CV:si…”
Pakko olla Linkedinissä! Linkedin: Työnhaku ja urakehitys, osa 1 700 000 suomalaista on Linkedinissä, mutta onko siitä hyötyä?   Tein lyhyen ja täysin epätieteellisen tutkimuksen Linkedinin käytöstä työnhaussa ja urakehityksessä.