Mutta mitä sanoi headhunter?

Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 3

 

Mutta mitä sanoi headhunter?

Tapasin tutun headhunterin, joka on myös aika suuren headhunting firman toimitusjohtaja. Tapaaminen liittyi ihan muuhun asiaan, mutta lopuksi kysyin miten kokeneen osaajan kannattaisi lähestyä headhunteria? Tässä headhunterin näkökulma:

 

1) Kaikki alkaa sillä, että Linkedin pitää olla kunnossa.
Linkedin on nykyajan puhelinluettelo silloin kun puhutaan rekrytoinnista. Tiedot ajan tasalle ja lataa kunnon profiili Linkediniin.

 

2) Tee hyvä CV sekä suomeksi että englanniksi.
CV:n pitää olla kunnollinen ja konkreettinen. Mitä enemmän CV:ssä on höpö-höpö huttua, niin sitä vähemmän siihen voi luottaa. Headhunterilla on aina maine ja toimeksianto katkolla, jos tarjoaa kelvottomia kandidaatteja. Faktat pöytään!

 

3) Jos haluat uusia töitä tai jos vaikka YT iski, niin lähde heti liikkeelle.
Älä selitä puuta-heinää: ”Olen tässä mietiskellyt ja tullut siihen tulokseen, että sitä voisi vielä lähteä etsimään uusia haasteita”. Jos kyseessä on mistä tahansa syystä päättynyt työsuhde, niin kerro se ja ole rehellinen. Kaikki tarinat on jo kuultu, mutta rehellisyys maan perii.

Sopivan työpaikan löytyminen vie aikaa, mitä aikaisemmin haun aloittaa niin sitä parempi. Hakijalla on kiire, mutta headhunterin kiire alkaa vasta, kun tulee sopiva toimeksianto

 

4) Kun edellä mainitut asiat ovat kunnossa, niin harjoittele kunnolla esittämään tarinasi ja sen mitä etsit. Tässä kohtaa headhunter kertoi, että valtavan monet ihmiset eivät osaa sanoa mitä hakevat, miksi hakevat ja mitkä ovat heidän vahvuutensa. Siis tämä pitää harjoitella.

 

5) Jos olet varma, että olet valmistellut asiasi kunnolla niin soita headhunterille, kysy saatko lähettää CV:si suoraan hänelle ja kysy saatko soittaa 2 viikon päästä perään. Headhunter oli sitä mieltä, että yleiset CV-pankit antavat hyvin heikosti tuloksia, sinne hukkuu hyväkin hakija.

 

6) Tämän jälkeen soita headhunterille, pyydä lyhyttä tapaamista sekä mahdollisuutta kertoa itsestäsi ja osaamisestasi.

 

Headhunter oli sitä mieltä, että tämä on kokeneelle osaajalle paras tapa hoitaa lähestyminen. Tässä tavassa on kyllä sellainen ongelma, että jos valmistelua ei ole tehty kunnolla, niin tie voi nousta jo matkalla pystyyn. Eli valmistele ja harjoittele kaikki kunnolla.

 

Jos et tiedä varmuudella miten headhuntereiden kanssa kannattaa toimia, tai haluat lisää tietoa aiheesta, lataa tästä ilmainen opas: 7 vinkkiä yhteistyöhön headhunterin kanssa!

 

Syksyisin terveisin,

Kari

Similar Articles

Miksi puhelin ei soi? Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 2   Lähetit CV:si headhunterille jo 2 kuukautta sitten, mutta sen jälkeen ei pihahdustakaan, paitsi heti saatu automaattivastaus: ”Kiitos, olemme vastaanottaneet CV:si…”
Pakko olla Linkedinissä! Linkedin: Työnhaku ja urakehitys, osa 1 700 000 suomalaista on Linkedinissä, mutta onko siitä hyötyä?   Tein lyhyen ja täysin epätieteellisen tutkimuksen Linkedinin käytöstä työnhaussa ja urakehityksessä.
Nuori aloittelija vs. kok... Linkedin: työnhaku ja urakehitys, osa 2 Mitä eroa on aloittelijan ja kokeneen osaajan Linkedin profiililla? Nuori, työuraa aloittava henkilö myy potentiaalia, positiivista persoonaa ja innokasta halua oppia
Mutta mitä sanoi headhun... Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 3   Mutta mitä sanoi headhunter? Tapasin tutun headhunterin, joka on myös aika suuren headhunting firman toimitusjohtaja. Tapaaminen liittyi ihan muuhun asiaan,
Headhunter ei ole ystäv... Työnhaku, urakehitys ja headhunting, osa 1 Headhunter ei ole hankkimassa sinulle töitä, vaan etsimässä yritykselle yms. tärkeään tehtävään mahdollisimman hyvän ehdokkaan. Totta kai headhunterit tarvitsevat hyviä kandidaatteja.
Totuus ja Linkedin profii... Linkedin: työnhaku ja urakehitys osa 3   Totuus, koko totuus ja eikä mitään muuta kuin totuus, kuuluu amerikkalaisten tv-oikeussarjojen valanvannonta. Pitääkö samalla perusteella tehdä Linkedin profiili?